Sopa de peix amb arròs i rap
Categoria:
Sopes i cremes
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 1 Cap de rap.
- 1/2 Kg de peix de roca (escòrpora, galeres, crans, etc).
- 250 g de Rap
- 250 g d’arròs
- 1Ceba de Figueres.
- 1 Porro.
- 2 Tomàquets madurs.
- 2 Pastanagues.
- 4 Dents d’alls.
- 1 Cullareta de pebrot vermell.
- 1 Fulla de llorer.
- 1 Got petit de brandi.
- Oli d’oliva
- Sal
Per la picada:
- 12 ametlles torrades.
- 12 avellanes torrades.
- Una mica de julivert.
- Un pessic de safrà.
4 racions
Elaboració
Pelem i tallem les verdures/hortalisses: trinxem la ceba, els porros i els alls ben petits, les pastanagues les tallem a rodanxes i ratllem els tomàquets.
Agafem una cassola, hi posem una mica d’oli i hi sofregim les verdures/hortalisses: la ceba, els alls, els porros i les pastanagues.
Ho salpebrem i deixem que es vagi fent, ha de quedar daurat.
Sofregides les verdures/hortalisses, hi afegim la culleradeta pebrot vermell i el tomàquet ratllat.
Deixem coure uns minuts.
A continuació, hi tirem el brandi, la fulla de llorer i ho deixem coure uns 10 minuts.
A la mateixa cassola, on hem fet el sofregit, hi afegim el peix de roca i el cap de rap.
Tirem a la cassola uns 2 litres d’aigua. Deixem bullir a foc mig uns 45 minuts.
Quan faltin uns minuts per finalitzar la cocció posem a la cassola la picada de ametlles, avellanes, julivert i el safrà.
També, el rap que després posarem per acompanyar el caldo.
Traiem la cassola del foc,i apartem el rap.
Passem el caldo per un colador xinès i ho anem posant en una altre cassola,que posem al foc.
Quan bull el caldo, hi posem l’arròs i al final, hi afegim el rap a trossos.
Ja es pot servir.
1h 30min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6824 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies