Canelons de carn d'olla

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

Pel farciment:

  • Del caldo: Agafem el que tinguem dels següents ingredients: ceba, porro, patates, xirivia, pastanaga, pilota, conill de vedella i les cuixes de pollastre.
  • 2 Cebes
  • Sal i pebre
  • Vi ranci
  • Caldo
  • 75 gr. de mantega
  • 160 gr. de farina
  • 600 ml de llet
  • Oli d’oliva

Pel sofregit de tomàquet:

  • 4 Tomàquets
  • 1 Ceba
  • Oli d’oliva

Per la beixamel de cobertura:

  • 1 Ceba petita
  • 75 g de mantega
  • 160 g de farina
  • 600 ml de llet
  • 2 Paquets de canelons
  • Parmesà
  • Emmental

8 racions

Elaboració

Aprofitem les restes de carn d’olla que ha sobrat de Nadal per fer canelons per Sant Esteve.
Hi posem el que ens ha sobrat, per tant les indicacions són orientatives, de vegades hi ha més patates, o més pilota, o més pastanaga…
El que sempre reservem són dos cuixes grans de pollastre.
Piquem la ceba.
En una paella gran, hi fregim la ceba triturada, la deixem uns 10 minuts o fins que estigui daurada.
Triturem els ingredients del caldo i els afegim a la ceba. Baixem el foc. Ho salpebrem. Hi afegim mig got de vi ranci.
Ho deixem coure durant 30 minuts , remenant perquè no s’enganxi. Si la massa queda massa espessa hi podem afegir una mica de caldo.
Hi posem la mantega, després la farina, sense deixar de remenar i després la llet (és una beixamel molt fàcil de fer). Ho deixem coure 5 minuts més i ho apartem
Quan està fred ho posem a la nevera i li deixem fins el dia següent.

Segon dia:

Bullim la pasta durant 10 minuts i la refredem en un bol ple d’aigua amb gel.
Fem els canelons i els posem en una safata untada amb mantega.
Fem la salsa de tomàquet i la beixamel .
Cobrim els canelons amb la salsa de tomàquet i per damunt la beixamel.
Per acabar hi posem el parmesà i l’emmental.
Posem els canelons al forn a gratinar a la temperatura màxima fins que el formatge estigui desfet i torradet.
NOTES: El sofregit de tomàquet el fem amb una ceba, un pot de tomàquet triturat, oli, sal, sucre i un rajolí de vi ranci.
Fregim la ceba, quan està daurada hi afegim el tomàquet, la sal, la culleradeta de sucre i el vi rancI.
Ho deixem reduir uns 20 minuts a foc baix, anant remenant de tant en tant.
Per fer la beixamel també comencem fregint una ceba petita molt triturada amb la mantega.
Quan està cuita hi posem la farina i sense deixar de remenar hi anem afegint la llet de mica en mica. Ho salpebrem al gust

1h 20min


Recepta de cuina de Canelons de carn d'olla

En el plat per degustar-los.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5437 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Ana artigas palahi diu:
Boníssims!!!!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!