Llom a la valenciana

Ingredients

  • 1 tros de llom de 800 a 1 kg
  • 300 ml de suc de taronja
  • 2 cullerades de cointreau
  • 100 ml de xerès
  • 5 taronges
  • 100 ml de llet
  • 1 cullerada de maizena
  • 2 cullerades de sucre
  • Oli, sal i pebre

6 racions

Elaboració

Salpebreu el llom i deixeu-lo macerar durant tota la nit amb el suc de taronja, el cointreau i tres o quatre trossos de pell de taronja.
Retireu el llom de la maceració, deixeu-lo escórrer una bona estona.
Poseu oli en una cassola i enrossiu-hi el llom a foc fort.Un cop ros, poseu-hi el suc de la maceració i el xerès. Deixeu-lo coure amb la cassola tapada a foc suau uns 25 minuts,després, retireu el llom i reserveu-lo.
Talleu les taronges en rodanxes d'1 cm aprox. Desfeu la maizena amb la llet i aboqueu-la a la cassola. Deixeu que arrenqui el bull, afegiu-hi les rodanxes i deu que coguin tot plegat un parell de minuts.
Talleu el llom i col·loqueu-lo en una safata intercalant els talls de llom i els de taronja. Aboqueu-hi la salsa per sobre i ja es pot servir.
Es pot posar-li sucre per damunt del llom i cremar-lo amb la pala de cremar.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1144 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: