Llom a la valenciana
Ingredients
- 1 tros de llom de 800 a 1 kg
- 300 ml de suc de taronja
- 2 cullerades de cointreau
- 100 ml de xerès
- 5 taronges
- 100 ml de llet
- 1 cullerada de maizena
- 2 cullerades de sucre
- Oli, sal i pebre
6 racions
Elaboració
Salpebreu el llom i deixeu-lo macerar durant tota la nit amb el suc de taronja, el cointreau i tres o quatre trossos de pell de taronja.
Retireu el llom de la maceració, deixeu-lo escórrer una bona estona.
Poseu oli en una cassola i enrossiu-hi el llom a foc fort.Un cop ros, poseu-hi el suc de la maceració i el xerès. Deixeu-lo coure amb la cassola tapada a foc suau uns 25 minuts,després, retireu el llom i reserveu-lo.
Talleu les taronges en rodanxes d'1 cm aprox. Desfeu la maizena amb la llet i aboqueu-la a la cassola. Deixeu que arrenqui el bull, afegiu-hi les rodanxes i deu que coguin tot plegat un parell de minuts.
Talleu el llom i col·loqueu-lo en una safata intercalant els talls de llom i els de taronja. Aboqueu-hi la salsa per sobre i ja es pot servir.
Es pot posar-li sucre per damunt del llom i cremar-lo amb la pala de cremar.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1144 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.