Llom amb pomes
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 750 grams de cinta de llom de porc,
- 2 cullerades de llard de porc,
- 4 pomes golden,
- Sàlvia al gust,
- Marduix al gust,
- 100 grams de prunes panses,
- Sal,
- Pebre mòlt i
- 1/2 tassa de vi olorós
4 racions
Elaboració
Rentar i assecar la carn amb paper de cuina. Lligar-la amb fil de bramant perquè no perdi la forma.
Salpebreu la carn, untar amb mantega i posar-la a una safata de metall en què càpiga més aviat justa.
Remullar les prunes en el vi durant 30 minuts.
Rentar les pomes i tallar-les a rodanxes gruixudes.
Escalfar el forn i rostir el llom, durant 40 minuts a 175 º.
Quan porti 20 minuts, donar-li la volta i afegir les pomes i les prunes.
Salpebrar i escampar-marduix i sàlvia i el vi de remullar les prunes.
Treure la carn, treure el cordill i servir filetejada, acompanyada amb els trossos de poma i les prunes.
Etiquetes: Llom Pomes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2457 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.