Postre de pomes amb avellanes i pa sofregit
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3 pomes (De cada mitja poma fer 3 rodanxes per a cada porció), 1 bon grapat d'avellanes torrades, 25 grams de mantega, 3 cullerades de pa ratllat i 3 cullerades de melmelada de maduixa.
Per a la crema:
- ½ litre de llet, 35 grams de maizena, 4 ous grans, 150 grams de sucre, 1 bastonet de canyella o de vainilla (segons l'aroma que es vulgui), l'escorça de ½ llimona i 50 grams de mantega opcional
6 racions
Elaboració
Posar 1 decilitre de llet en un got, afegir les 2 cullerades de maizena, barrejar fins que la maizena quedi perfectament dissolta i reservar. A part, batre 4 ous grandets o 5 si són mitjans, han de quedar molt homogeneïtzats, res de veure zones de clara i zones de rovell, afegir als ous batuts la maizena dissolta en la llet i reservar. Posar al foc una cassola de fons gruixut, és el millor si no vols que la crema s'enganxi a la primera de canvi, aboca-hi 4 decilitres de llet, el sucre, un palet de canyella o de vainilla i escorça de llimona al gust, en cuan comença a bullir la barreja, apartar la cassola del foc i deixar reposar una mica, treure el pal de canyella o vainilla i la pell de llimona, afegir un parell de vasets de la llet a la barreja d'ous i maizena sense deixar de remenar perquè l'ou no qualli, ara abocar aquesta barreja a la cassola on tenim la resta de la llet i remoure el conjunt perquè quedi ben barrejat, s'escalfa a foc baix sense parar de remenar i rascant bé el fons fins que la crema s'espesseixi. La crema pot ser més o menys espessa, segons per a l'ús que la destinis, per a això pots posar més o menys quantitat de maizena o ous. Si vols una crema pastissera més cremosa i suau afegeix la mantega (amb la crema encara calenta) i remou bé fins que s'incorpori bé i quedi una crema homogènia. Deixa refredar i ja esta llista per utilitzar.
Per al sofregit: escalfar la mantega i tot seguit afegir el pa ratllat procurant que no es cremi.
Muntar el plat intercalant capes de poma i crema, al centre posar una cullerada de melmelada i escampar per sobre les avellanes torrades i mòltes, i el sofregit del pa
Notes
Podeu canviar les pomes per peres de Girona i en lloc d’avellanes posar-hi nous, ametlles, etc. o altres melmelades de temporada.
Etiquetes:
Avellanes Pomes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
544 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c