Carbassons lluna farcits
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un carbassó lluna per cada comensal
- Ceba, pebrot, tofu o botifarra crua, pastanaga...
- Oli d'oliva verge extra, sal marina, orenga en pols, pebre vermell o caiena
- Formatge i mantega, o ametlla en pols amb pa ratllat (per gratinar)
Elaboració
Posar al foc aigua amb sal i llorer. Tallar els carbassons des del peduncle en dos i fer unes incisions creuades en la polpa, amb un ganivet petit, sense perforar la pell. Posar-los a l'aigua bullent uns 5-6 minuts. Escorrer i abocar en aigua amb gel. Reservar escorreguts boca avall. Buidar-los amb una cullera sopera.
Sofregir ceba, la carn picada, pebrots, pastanaga, uns alls i la polpa dels carbassons, tot picat. Si triem vegetal, afegir a la ceba un bloc de tofu ratllat i amanir amb sal, pebre i orenga en pols.
Remenar i coure tapat una estona. Repartir el farciment entre tots els carbassons, empolsinar de formatge, posar unes llesques de mantequilla i gratinar.
Notes
Els carbassons que sobrin després de l'àpat, posar-los en una carmanyola a la nevera; no congelar, perquè contenen massa aigua i no quedarien bé al descongelar-los.
Si el carbassó portés grana grossa, guardar la polpa per fer una crema en un altre moment.
Es pot acompanyar i guarnir el plat de moltes maneres...
Amb una bola de cereal i salsa. Amb amanida. Amb unes patates llescades.
També podriem fer un assortit de diferents hortalisses farcides: xampinyons, tomàquets, albergínies, pebrots, etc. amb diferents farciments... Totes les combinacions que imagineu satisfaran els comensals...

Etiquetes:
Nadal
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2555 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.