Orada del port de Llançà al forn amb patata i ceba
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Orades fresques del port de Llançà que a la peixateria ens netegen per fer al forn
- 2 Patates grosses
- 2 Cebes grosses
- 2 Dents d’all
- 1 Llimona
- Julivert ben picat
- Sal
- Pebre negre mòlt
- 1 Got de vi blanc
- Oli d'oliva
2 racions
Elaboració
Posem el forn a escalfar a uns 200º. Agafem una safata de forn, hi cobrim tota la base i una mica el contorn amb paper d’alumini.
Mentre, fem dos o tres talls al llom de les orades i hi posem 2 o 3 mitges rodanxes de llimona. Salpebrem el peix i les reservem en un plat a la nevera.
Tallem la ceba a rodanxes fines i les reservem en un plat. Tallem les patates a rodanxes també fines, les salpebrem i les reservem en un plat. Posem a la safata de forn un bon raig d’oli d’oliva. I hi fem un llit de patates i ceba : una capa de ceba, una capa de patates ben posades una a una, perquè es coguin de forma uniforme.
Posem les orades a sobre de tot i hi afegim dos grans d’all grossos , que els hi hem fet alguns tallets perquè el sabor surti. Ho posem a coure 10 minuts al forn. Obrim el forn, hi afegim un got de vi blanc, amb una cullera de fusta remenem un xic les patates i la ceba per vigilar que no s’enganxin. Emplatem posant a una banda la dorada i a l’altra la ceba i la patata, amb una mica de julivert ben picat .
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1323 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.