Gambots estofats amb romanesco
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Setze gambots (carabineros) de mida gran
- Un romanesco o bròquil
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Conyac
- Vi blanc
- Una fulla de llorer
- Tres alls aixafats
- Una ceba tendra picolada
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera
Un cassó gran
Una escorredora
Una paella gran
Un colador fí
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament en una paella gran amb un raig d'oli, sofregim els gambots durant tres minuts, els flamegem amb conyac i els reservem.
A part, en un cassó amb aigua i sal coem el romanesco, i quan és cuit al "dente", el reservem, tot reservant una mica del brou de la cocció colat.
Tot seguit en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats i el llorer. Quan tot plegat és mig sofregit, afegim el tomàquet i el got de vi i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim una mica del brou de coure l romanesco i deixem que arrenqui el bull durant cinc minuts.
A continuació afegim el romanesco tallat en botonets i els gambots, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns set minuts més i ja ho podrem servir a taula amb un plat de fusta a sota.
1h
Notes
Si no trobem romanesco, sempre ho podem fer amb bròquil
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1057 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.