Arròs a la cassola amb popets i escamarlans

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams de popets congelats 40/60
  • Divuit escamarlans de mida gran
  • Quatre cullerots de marca per paelles (la trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Picada d'all, oli i julivert, feta amb la batedora elèctrica
  • 600 grams d'arròs tipus bomba " Montsià"
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una copa de conyac

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Un plat de fusta
Una espàtula de fusta
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en una paella amb un rajolí d'oli, sofregim els escamarlans pelats uns tres minuts, els flamegem amb el conyac i els reservem.
En la mateixa paella amb dues cullerades de picada, sofregim a foc baix els popets fins que veiem que són cuits i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa, fiquem quatre cullerots de marca per paelles juntament amb els escamarlans i els popets a foc mitjà, i tot seguit afegim l'arròs, dos cullerots de picada i amb l'espatula de fusta ho remenem unes quantes vegades.
Seguidament, tot remenant, afegim cinc cullerots de fumet, i sense deixar de remenar, deixem que cogui l'arròs.
Tot seguit, corregim de sal i si cal, afegim una mica més de fumet fins que l'arròs estigui cuit al nostre gust, i ja la podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3192 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: