Estofat de cérvol al vi negre amb crema de castanyes

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 g de Carn de cérvol
  • Oli D'oliva
  • Sal

Per macerar el cérvol:

  • Mitja ampolla de vi negre
  • 2 Fulles de llorer
  • 5 Grans d'all
  • Una cullerada d'orenga
  • Unes branques de farigola fresca
  • Una branca de romaní
  • Un parell de pastanagues a rodanxes
  • Una ceba a trossos mitjans

Per a la crema de castanyes (150 g):

  • 300 g de castanyes
  • 450 g de sucre
  • ½ got d'aigua
  • 1/4 de beina de vainilla

2 racions

Elaboració

Per macerar el cérvol:

El posem en un bol, hi afegim el llorer, farigola, romaní, alls, pastanagues, ceba i ho cobrim tot amb el vi. Ho tapem amb film i ho deixem macerar almenys 12 hores.

Del cérvol:

L'endemà, trossegem el cérvol i li traiem el greix. El daurem en una olla amb una mica d'oli d'oliva i sal. Quan està daurat, hi afegim tota la maceració. Afegim més aigua si fos necessari per cobrir tota la carn i tanquem l'olla. El posem en una olla ràpida i el deixem coure uns 20 minuts.
Passem la maceració per la batedora i obtenim una salsa.

De la crema de castanyes:

Mentre es va cuinant el cérvol, fem la crema de castanyes.
Fem un tall circular a la part superior de cada castanya. Posem les castanyes en una cassola i les cobrim d'aigua freda. Les posem a bullir de 7 a 8 minuts. Les escorrem i les pelem. Un cop pelades, les tornem a coure en aigua tèbia durant 5 minuts. La castanya està cuita quan es pot aixafar amb facilitat. Triturem les castanyes amb la batedora fins a obtenir un puré fi. En una cassola gran, posem el sucre, el mig got aigua i la beina de vainilla oberta per obtenir un xarop espès de sucre. Coem a foc fort durant 3 minuts. Afegim la crema de castanyes al xarop i ho barregem fortament. Ho coem tot, a foc lent durant 10 -15 minuts remenant sovint. La crema de castanyes s'espessirà i s'enfosquirà. Per comprovar el gruix de la crema de castanyes, agafem una cullerada de crema i li donem la volta. Si la crema de castanya no es mou, està llesta.

Per emplatar:

En un plat, posem els trossos de cérvol i per sobre la salsa de la maceració. A part, en un bol hi posem la crema de castanyes i ja es pot servir.

40min


Recepta de cuina de Estofat de cérvol al vi negre amb crema de castanyes

En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Recepta de cuina de Estofat de cérvol al vi negre amb crema de castanyes

Crema de castanyes. La servim a part.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

735 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!