Estofat de calamar amb patates i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1,2 Kg de calamar fresc que a la peixateria ens netegen
- 4 Patates grans
- 1 Pot de pèsols casolans de qualitat extra
- 1 Got de vi blanc
- 1 Fulla de llorer
- Sal
- Pebre negre mòlt
- 1 litre de brou de peix casolà
- Oli d’oliva
Pel sofregit:
- 2 Cebes tendres
- 2 Tomàquets madurs
- 2 Dents d’all
- 1/2 Pebrot verd
4 racions
Elaboració
Rentem els calamars i els trossegem els a rodanxes. Els reservem. Fem un sofregit, en una cassola de fang amb una mica d’oli , hi posem: les cebes ratllades, els tomàquets tallats a daus , els alls ratllats ben petits i un trosset de pebrot verd tallat petit, deixem coure a foc baix uns 20 minuts. A continuació, salpebrem els calamars i els afegim a la cassola amb un got de vi blanc i una fulla de llorer. Ho deixem coure una mica a foc baix. Mentre, pelem les patates, les netegem i tallem a daus. Les tirem a la cassola amb el brou de peix (no li tirem tot el litre, tres quartes parts). Deixem coure uns 45 minuts a foc baix, quan falten 10 minuts, hi tirem els pèsols i mirem com està de sal i si hem d’afegir-hi més brou. Ja es pot servir el plat.
1h 15min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
13851 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.