Estofat de calamar amb patates i pèsols

Ingredients

  • 1,2 Kg de calamar fresc que a la peixateria ens netegen
  • 4 Patates grans
  • 1 Pot de pèsols casolans de qualitat extra
  • 1 Got de vi blanc
  • 1 Fulla de llorer
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • 1 litre de brou de peix casolà
  • Oli d’oliva

Pel sofregit:

  • 2 Cebes tendres
  • 2 Tomàquets madurs
  • 2 Dents d’all
  • 1/2 Pebrot verd

4 racions

Elaboració

Rentem els calamars i els trossegem els a rodanxes. Els reservem. Fem un sofregit, en una cassola de fang amb una mica d’oli , hi posem: les cebes ratllades, els tomàquets tallats a daus , els alls ratllats ben petits i un trosset de pebrot verd tallat petit, deixem coure a foc baix uns 20 minuts. A continuació, salpebrem els calamars i els afegim a la cassola amb un got de vi blanc i una fulla de llorer. Ho deixem coure una mica a foc baix. Mentre, pelem les patates, les netegem i tallem a daus. Les tirem a la cassola amb el brou de peix (no li tirem tot el litre, tres quartes parts). Deixem coure uns 45 minuts a foc baix, quan falten 10 minuts, hi tirem els pèsols i mirem com està de sal i si hem d’afegir-hi més brou. Ja es pot servir el plat.

1h 15min


Recepta de cuina de Estofat de calamar amb patates i pèsols
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

13851 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: