Crema de carxofes amb pa fregit i rostillons de cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de carxofes congelades
  • Sis llesque de pa de motlle tallades a quadradets
  • Sis talls de cansalada fumada tallada a trossos menuts
  • Sal Oli d'oliva
  • La part blanca de tres porros picolats
  • Una patata mitjana tallada a trossos menuts
  • Dos litres i mig de brou de ollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Nou moscada en pols
  • Nata lìquida per muntar

4 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Quatre escudelletes de porcellana blanca
Un cassó gran
Una paella mitjana
Dues safates planes amb paper de cuina
Un batedor de varetes
Quatre platets de porcellana

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els porros, la patata i les carxofes.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim el brou i deixem que arrenqui el bull.
Seguidament, deixem coure fins que tot plegat és ben cuit, i ja podem passar la batedora elèctrica amb l'ajud del colador xinès, i ho traspassem en el cassó on acabarem de fer la crema.
A part, en una paella mitjana, amb un raig d'oli d'oliva, fregim el pa de motlle tallat a quadradets, i un cop ben daurat, el reservem en una safata amb paper de cuina.
Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli d'oliva a foc baix, fregim la cansalada fumada tallada a trossos menuts, fins que és ben daurada, feta rostillons i la reservem en una safata amb paper de cuina.
Amb el foc baix, anem remenant la crema amb el batedor de varetes, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada i un raig de nata lìquida, i quan ja hem aconsseguit una crema fina i homogègina, la podrem servir en les escudelletes de porcellana de la següent manera: omplim les escudelletes fins a tres quartes parts, els hi fiquem una mica de pa fregit pel damunt, i ja per acabar espolsem una mica de rostillons de cansalada per sobre, i ho sevim a taula amb un platet a sota de l'escudelleta.

1h 10min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2098 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: