Arròs socarrat de gambes amb alioli

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 g d’arròs
  • Brou de peix casolà
  • 4 Gambes
  • Oli d’oliva verge
  • 2 Cebes
  • 1 Porro
  • 1 Pastanaga
  • 1 Fulla de llorer
  • Allioli casolà
  • Sal

2 racions

Elaboració

Agafem una cassola, hi posem una mica d’oli d’oliva verge, la ceba picada, el porro tallat petit i la pastanaga a rodanxes; quan tot agafa una mica de color, ho cobrim d'aigua i hi posem una fulla de llorer.
Ho deixem coure uns 25 minuts. Traiem la fulla de llorer i ho triturem tot . Ho colem i reservem.
En una altra cassola, posem a sofregir l’altre ceba ben picada, i abans que enrosseixi, hi aboquem l'arròs.
Ho remenem una estona. Hi tirem el brou ben calent.
Anem remenant perquè el gra deixi anar el midó i hi afegim brou si cal. Ho traiem del foc quan estigui 'al dente', uns 10 -15 minuts.
Ha de quedar una mica cremós, no gaire, just perquè els grans es mantinguin units quan fem el socarrat.
Agafem dos motlles (un per persona). He fet servir un motlle metàl.lic rectangular.
Els posem dins d'una paella calenta amb una mica d'oli al fons.
Omplim els motlles amb l’arròs.
Pelem les gambes i les arrebossem en una paella amb l’oli molt calent.
Desmotllem i emplatem.
En el plat, el rectangle d’arròs acompanyat de les gambes arrebossades i l’allioli. Ja es pot servir.

50min


Recepta de cuina de Arròs socarrat de gambes amb alioli

Arròs socarrat de gambes amb alioli.
per Jordi Garcia Miguel

Recepta de cuina de Arròs socarrat de gambes amb alioli

Detall del plat.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1327 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!