Sopa de gambots i galeres amb arròs i fideus
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 grams d'arròs
- 100 grams de fideus del nº2
- Vuit galeres
- Vuit gambots
- Tres litres de fumet de peix (el podeu trobar a les meves receptes)
- Un rajolí d'anis sec
- Sal
- Oli d'oliva
- Un raig de conyac
5 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una sopera de porcellana
Cinc escudelletes
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Un cassó gran
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim les galeres i els caps i les pells dels gambots que ja hem pelat.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, sofregim i flamegem els gambots, els tallem a trossos regulars i els reservem.
Seguidament, en el cassó amb les galeres i els caps dels gambots, afegim un toc d'anis sec i un litre de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull durant uns vint minuts.
A continuació, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud d'un colador fí, ho passem a la cassola fonda, juntament amb la resta de fumet que ens queda.
Fiquem el foc baix, deixem que arrenqui el bull, afegim els fideus i l'arròs, correguim de sal, i tot seguit hi afegim els gambots trossejats, i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que tant els fideus com l'arròs ja són en el punt de cuit, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera i les cinc escudelletes
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina de les sopes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3210 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.