Albergínies farcides

Ingredients

  • 4 albergínies petites o dues de grosses
  • 250 g de botifarra crua
  • 100 g de carn picada de vedella
  • 300 g de ceba
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 50 g de formatge ratllat
  • Oli doliva
  • Farina
  • Sal

Per fer la beixamel:

  • 25 g de mantega
  • 20 g de farina
  • 300 cc de llet
  • Un ou
  • Sal i nou moscada

4 racions

Utensilis

Una batedora per muntar clares

Elaboració

Primer pelem les albergínies lleugerament i les tallem per la meitat o a tacos grossos. Treiem la meitat de la polpa, les salem i les deixem una estona perquè deixin anar l'aigua.
Preparem una beixamel amb la mantega, la farina i la llet. Quan ja està feta li afegim el rovell d'ou i el barregem bé amb la beixamel. Batem la clara a punt de neu i la incorporem suaument.
Treiem la pell a les botifarres i esmicolem la carn amb les mans, posant-hi una mica d'oli per desfer-la bé.
Tallem la ceba ben petita i la posem a fregir amb 40 cc d'oli. Quan està quasi feta, afegim la carn esmicolada de porc i la de vedella i la fregim durant 4 o 5 minuts. Afegim el tomàquet fregit i quatre cullerades de la salsa beixamel.
Eixuguem les albergínies, les enfarinem una mica i les fregim per les dues bandes, tirant una mica d'oli bullint a dintre amb una cullera perquè no quedin crues. Les treiem del foc i les posem de cap per avall a sobre d'un paper absorbent.
Omplim les albergínies amb el sofregit i cobrim cada una d'elles amb la beixamel.
Posem per sobre el formatge ratllat.
Ho posem a coure al forn durant 15 minuts perquè s'acabi de fer al mateix temps que es gratina.

1h

Notes

Es poden farcir mitges albergínies o farcir-ne tacos que poden servir per fer un plat combinat.
Amb la polpa que hem tret de les albergínies, podem fer unes croquetes d'albergínia tallant-la a trossets petits i fregint-la amb 100 g de ceba tallada ben petita. Després afegim 2 cullerades farina, donem unes voltes i hi tirem un got de llet. Remenem i deixem que s'acabi de fer. Deixem refredar i ja tindrem a punt la pasta per fer les croquetes.


Recepta de cuina de Albergínies farcides
per Àngels Fernández Guillén
Recepta de cuina de Albergínies farcides
Així és com queden un cop gratinades
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3444 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: