Farcells de col amb carn picada

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 6 Fulles de col grosses (millor una col, hi agafem les fulles necessaries)
  • 300 g de Carn picada de vedella
  • 200 g de Carn picada de porc
  • 2 Ous
  • 4 Llesques de pa del dia abans
  • 1 Got de llet
  • 1 Got de vi ranci
  • 1 Litre de brou vegetal casolà
  • Farina
  • 1 Ceba
  • Tomàquet triturat
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Aigua

3 racions

Elaboració

Escaldem, en una olla amb aigua i una mica de sal, les fulles de col. Uns 5 minuts.
Escorrem les fulles i les estirem sobre el marbre de la cuina o una fusta gran.
Barregem les carns picades amb la sal, el pebre, l’ou, i el pa (fet una molla amb la llet ben escorreguda)
D’aquesta barreja, té de quedar una massa compacta que la repartim a cullerades per sobre les fulles.
Una vegada repartida la massa s’emboliquen les fulles de col.
Ja tenim els tres farcellets fets.
Enfarinen els farcells i els daurem en una paella amb oli abundant.
Quan estiguin daurats els retiren del foc i els deixen escórrer.
Fem un sofregit en una cassola de fang amb la ceba, quan estigui daurada, hi afegim el vi ranci i deixem que s’evapori.
Hi posem el tomàquet triturat.
Deixem coure, uns 10 minuts
Quan ja estigui fet el sofregit hi posem els farcellets i el brou, just que ho cobreixi.
Preescalfem el forn a 180 graus.
Posem la cassola tapada a coure al forn, uns 20 minuts.
5 minuts abans d’acabar-se de coure, hi afegim julivert ben picat.
Ja es pot servir el plat. Aquest plat és millor fer-lo el dia abans.

1h 10min


Recepta de cuina de Farcells de col amb carn picada

Farcells de col amb carn picada.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4402 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: