Farcells de col amb carn picada
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Alta

Ingredients
- 6 Fulles de col grosses (millor una col, hi agafem les fulles necessaries)
- 300 g de Carn picada de vedella
- 200 g de Carn picada de porc
- 2 Ous
- 4 Llesques de pa del dia abans
- 1 Got de llet
- 1 Got de vi ranci
- 1 Litre de brou vegetal casolà
- Farina
- 1 Ceba
- Tomàquet triturat
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Aigua
3 racions
Elaboració
Escaldem, en una olla amb aigua i una mica de sal, les fulles de col. Uns 5 minuts.
Escorrem les fulles i les estirem sobre el marbre de la cuina o una fusta gran.
Barregem les carns picades amb la sal, el pebre, l’ou, i el pa (fet una molla amb la llet ben escorreguda)
D’aquesta barreja, té de quedar una massa compacta que la repartim a cullerades per sobre les fulles.
Una vegada repartida la massa s’emboliquen les fulles de col.
Ja tenim els tres farcellets fets.
Enfarinen els farcells i els daurem en una paella amb oli abundant.
Quan estiguin daurats els retiren del foc i els deixen escórrer.
Fem un sofregit en una cassola de fang amb la ceba, quan estigui daurada, hi afegim el vi ranci i deixem que s’evapori.
Hi posem el tomàquet triturat.
Deixem coure, uns 10 minuts
Quan ja estigui fet el sofregit hi posem els farcellets i el brou, just que ho cobreixi.
Preescalfem el forn a 180 graus.
Posem la cassola tapada a coure al forn, uns 20 minuts.
5 minuts abans d’acabar-se de coure, hi afegim julivert ben picat.
Ja es pot servir el plat. Aquest plat és millor fer-lo el dia abans.
1h 10min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4116 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies