Mongetes a la marinera

Ingredients

  • 400 g de Mongetes blanques
  • 500 g de Cloïsses
  • Una dotzena de gambes petites pelades i congelades.
  • 1 Ceba (2 si són petites)
  • 1 All
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Got de vi blanc sec
  • Sal i pebre negre acabat de moldre (al gust)

4 racions

Elaboració

Deixem en remull, les mongetes blanques durant tota la nit perquè s'estovin i siguin més fàcils de coure.
Almenys han d’ estar unes 10-12 hores en aigua temperada, amb un grapat de sal, i que cobreixi completament els llegums.
Després, les passem per aigua per treure impureses, i de pas revisem si hi ha alguna mongeta massa dura.
Fiquem les cloïsses en aigua salada dues hores abans de cuinar, canviant l'aigua un parell de vegades com a mínim.
Hi tirem les mongetes que tenim reservades en una cassola.
Hi afegim la fulla de llorer prèviament rentada i el julivert, cobrim tot amb aigua i ho coem durant 90 minuts.
(en cas d'emprar l'olla a pressió el temps seria d’uns 30 minuts)
El coure les mongetes, han d’anar trencant el bull. Retirem la cassola del foc durant uns minuts o bé afegint aigua freda a l'aigua bullint quan comenci a agafar molta temperatura. Així evitem que es trenquin les mongetes.
Pelem i tallem a trossos petits la ceba, la tirem amb un rajolí d'oli d'oliva verge en una cassola prou gran com per acabar tirant-hi tots els ingredients.
Quan la ceba comença a estar daurada (uns 10 minuts), hi incorporem l'all picat molt fi.
Ho sofregim tot un parell de minuts més.
Col.loquem el escorredor sobre un bol o similar per no malgastar l'aigua de cocció i escorrem les mongetes sobre ell. Les tirem sobre la ceba i l'all ofegats, les cobrim amb l'aigua de cocció reservant una cullerada i remenem amb cura per no desfer-les.
Baixem el foc al mínim.
Escorrem les cloïsses i les col•loquem en una cassola petita per cobrir-les immediatament amb un got de vi blanc.
Les coem amb la tapa posada fins que s'obrin (entre 5 i 10 minuts). I tirem les gambes petites pelades i descongelades uns 3 minuts abans de que s’obrin les cloïsses.
Quan totes o gairebé totes les cloïsses s'han obert, descartem les que romanguin tancades i la resta, juntament amb un parell de cullerades del seu suc, les incorporem amb les gambetes a la cassola amb les mongetes. Ho coem tot 5 minuts més, a foc mitjà.
Retirem del foc i deixem reposar una mica abans de servir.

2h


Recepta de cuina de Mongetes a la marinera
Mongetes a la marinera.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5110 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: