Costellam de porc a la graella amb allioli i patata a la papillota
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit trossos de costella de porc de dues barnilles d'ample cadascuna
- Allioli casolà fet a ma (el trobareu a les meves receptes)
- Dues patates a la papillota (les trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Dos alls pelats
- Dos rovells d'ou
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Pebre vermell dolç
4 racions
Utensilis
Una graella elèctrica
Quatre plats plans grans de porcellana blanca
Un morter de terrissa amb la seva ma
Un full de paper d'alumini
Quatre salseres de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, agafem dues patates, les rentem a raig d'aixeta, les posem damunt un paper d'alumini, les espolsem amb sal i pebre negre i els hi afegim un bon raig d'oli d'oliva.
Tot seguit, les emboliquem amb el paper d'alumini i les enfornem a 180º,fins que estiguin toves i les reservem.
A part, fem un morter d'allioli com explico a la meva recepta i el reservem.
A continuació, agafem les tires de costella de porc, les salpebrem, els hi afegim un polsim d'herbes provençals i les posem damunt la graella perquè es vagin coent tot girant-les de tant en tant fins que estiguin cuites al nostre gust.
Seguidament, en cada plat fiquem dos trossos de costella i a la part de baix, mitja patata a la papillota amb un polsim de sal i una mica de pebre vermell dolç amb un raig d'oli d'oliva tot plegat acompanyat d'una salsera d'allioli, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina de la graella Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2256 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.