Tronc de lluç a la basca amb espàrrecs, ou dur i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → País Basc.
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 4 Troncs de lluç d'uns 200 g casdescun
- 1 All
- 300 mi de caldo de peix
- 1 Ceba
- 4 Unitats espàrrecs de llauna
- 1,5 Cullerades de farina
- Una mica d'oli d'oliva verge extra
- 4 Ous durs
- 125 g de pèsols congelats
- Sal
4 racions
Elaboració
Cocció d'un ou per fer-lo dur:
Posem l'ou en un pot i el cobrim d'aigua freda. Quan arrenqui el bull, compteu: 10 min.
Llenceu l'aigua calenta i aboqueu aigua de l'aixeta al pot perquè es refredi. Deixem l'ou submergit en aigua freda fins que us vagi bé pelar-lo.
Cocció dels pèsols:
Sense descongelar els pèsols, els fem al vapor a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal.
Posem l'aigua a l'olla, hi fiquem el cistellet i, a sobre, els pèsols.
Esperem que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió, uns 2 minuts , apaguem el foc i esperem que baixi la vàlvula.
Elaboració del lluç a la basca:
En una cassola, si pot ser antiadherent i de fons gruixut, on després hi posarem el lluç (que hi haurà de quedar espaiós), hi posem l'oli i l'all, en fred. Ho posem al foc: 1 o 2 minuts , fins quan tot just l'all comenci a agafar color (compte, que de seguida es crema).
Afegim la ceba a la cassola. En el primer moment posem el foc fort (poca estona). Abaixem el foc i tapem la cassola. Anem remenant i controlant que la ceba no es cremi, fins que quedi ben tova i una mica enrossida (si cal, de tant en tant hi afegim una mica d'aigua, apugem el foc perquè s'evapori una mica i el tornem a abaixar): com a mínim 10 minuts , però millor si la deixem 15, 20 o 30 minuts.
Afegim el caldo calent (o l'aigua) a la cassola: remenem de tant en tant, uns 4 minuts.
Afegim els troncs de lluç que hem salat a la cassola i ho deixem coure uns 4 minuts (de tant en tant sacsegeu la cassola perquè la salsa es reparteixi bé).
Afegim a la cassola els espàrrecs, els i pèsols i els ous durs partits er la meitat (si veiem que queda massa sec, hi afegim una mica de caldo de peix calent o d'aigua calenta); tapem la cassola, hi ho deixem uns 2 minuts (just perquè s'escalfin els pèsols, l'ou i els espàrrecs).
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3964 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.