Escudella de fredolics amb galets i pilota

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per fer la pilota:

  • 200 g de Carn picada de porc
  • 100 g de Carn picada de vedella
  • 1 Ou
  • 1 All
  • Julivert
  • 1 Cullerada de pa ratllat
  • Farina
  • Sal

Pel caldo de galets:

  • 2 Litres de caldo de pollastre casolà
  • 200 g de galets

Pels fredolics:

  • 200 g de Fredolics
  • Oli d'oliva
  • 2 Alls
  • Sal

4 racions

Elaboració

Del caldo de galets:

En una olla, hi posem els dos dos litres de caldo.
Quan bull, hi tirem els galets i ho deixem coure entre 10 minuts i 20 minuts, en funció del que indica el paquet que depèn del tamany dels galets.

De la pilota:

Batem l'ou.
Pelem l'all i el piquem amb el julivert, en un morter.
Salem la carn de porc i la de vedella.
En un bol gran barregem la carn de porc i vedella, l'ou batut, l'all i el julivert ben picat i la cullerada de pa ratllat .
Amb les mans ben netes, amassem tots els ingredients fins que quedin ben barrejats.
Llavors fem una pilota allargada, com de rugbi, amb la massa. Si ho prefereixes, però, pots fer pilotetes petites.
Posem una mica de farina en un plat i enfarinem la pilota o pilotetes.
Ara ja només cal que posem a bullir la pilota o pilotetes al caldo, entre 30 minuts i 45 minuts, abans que acabi de fer-se el caldo.

Dels fredolics:

Netegem el bolets. Laminem els alls .
En una paella amb una mica d'oli, saltem els fredolics amb els alls laminats, fins que deixin anar l'aigua, uns 10 minuts. Els salem una mica i els reservem.
Uns 5 minuts abans que acabi de fer-se el caldo, hi tirem els fredolics.

Per emplatar:

En un plat fondo, hi tirem el caldo de galets amb els fredolics i les pilotetes petites.
Ho servim ben calent.

1h


Recepta de cuina de Escudella de fredolics amb galets i pilota

Escudella de fredolics amb galets i pilota.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2950 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: