Escudella de fredolics amb galets i pilota

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per fer la pilota:

  • 200 g de Carn picada de porc
  • 100 g de Carn picada de vedella
  • 1 Ou
  • 1 All
  • Julivert
  • 1 Cullerada de pa ratllat
  • Farina
  • Sal

Pel caldo de galets:

  • 2 Litres de caldo de pollastre casolà
  • 200 g de galets

Pels fredolics:

  • 200 g de Fredolics
  • Oli d'oliva
  • 2 Alls
  • Sal

4 racions

Elaboració

Del caldo de galets:

En una olla, hi posem els dos dos litres de caldo.
Quan bull, hi tirem els galets i ho deixem coure entre 10 minuts i 20 minuts, en funció del que indica el paquet que depèn del tamany dels galets.

De la pilota:

Batem l'ou.
Pelem l'all i el piquem amb el julivert, en un morter.
Salem la carn de porc i la de vedella.
En un bol gran barregem la carn de porc i vedella, l'ou batut, l'all i el julivert ben picat i la cullerada de pa ratllat .
Amb les mans ben netes, amassem tots els ingredients fins que quedin ben barrejats.
Llavors fem una pilota allargada, com de rugbi, amb la massa. Si ho prefereixes, però, pots fer pilotetes petites.
Posem una mica de farina en un plat i enfarinem la pilota o pilotetes.
Ara ja només cal que posem a bullir la pilota o pilotetes al caldo, entre 30 minuts i 45 minuts, abans que acabi de fer-se el caldo.

Dels fredolics:

Netegem el bolets. Laminem els alls .
En una paella amb una mica d'oli, saltem els fredolics amb els alls laminats, fins que deixin anar l'aigua, uns 10 minuts. Els salem una mica i els reservem.
Uns 5 minuts abans que acabi de fer-se el caldo, hi tirem els fredolics.

Per emplatar:

En un plat fondo, hi tirem el caldo de galets amb els fredolics i les pilotetes petites.
Ho servim ben calent.

1h


Recepta de cuina de Escudella de fredolics amb galets i pilota

Escudella de fredolics amb galets i pilota.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3040 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: