Nius de maduixots amb gelat de vainilla
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de maduixots
- 100 grams de sucre
- Aigua
- Sis fulles de gelatina (cola de cavall)
- Gelat de vainilla
5 racions
Utensilis
Cinc motlles de flam metàl·lics de mida mitjana
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Un estri per fer boles de gelat
Un bol de vidre mitjà
Cinc plats de postre
Elaboració
Primerament, en un bol amb aigua freda, posem a remullar les fulles de gelatina i deixem que s'estovin.
Seguidament, netegem els maduixots i els posem a coure en un cassó amb un dit d'aigua i el sucre, a foc baix.
Quan veiem que els maduixots són gairebé desfets els apartem del foc, afegim les fulles de gelatina escorregudes i ho remenem amb el batedor de varetes.
Tot seguit, mullem els motlles amb aigua, i els omplim amb els maduixots amb la gelatina, i els posem a la nevera, fins que estiguin quallats.
En el moment de presentar el plat, desemmotllem els nius en el centre del plat, fiquem una bola de gelat de vainilla damunt del niu de maduixots, i ja ho podem servir a taula.
1h 30min
Notes
En comptes de gelat de vainilla, també podem fer servir gelat de nata.
Etiquetes:
Cuina de primavera La cuina de les postres
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1313 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.