Brandada de bacallà

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 g de Llom de bacallà dessalat sense pell ni espines, a la peixateria ens ho preparen
  • 1 Manat petit de ceba tendra
  • 500 ml de Nata líquida
  • 5 o 6 Fulls de gelatina (cola de peix)
  • 5 Alls
  • 1 Bitxo
  • Oli d'oliva verge
  • Oli amb all i julivet (barregem oli amb allsi julivert tot molt picat)
  • Torradetes

4 racions

Elaboració

Preparem el bacallà, el remollem: el posem en aigua durant unes
24 hores abans, cal fer 3-4 canvis d’aigua.
Quan fem el plat, deixem el bacallà a sobre de paper de cuina.
Pelem els alls i els laminem. Les cebes les piquem molt fines.
Posem la gelatina en aigua freda.
En una cassola, hi escalfem l’oli d’oliva i hi afegim l’all laminat i el bitxo.
Quan l’all comenci a daurar-se, retirem el bitxo i hi afegim la ceba tendra picada.
Coem la ceba amb el foc baix, uns 10 minuts, no té d'agafar color fosc.
A continuació, amb el foc fort, hi posem el bacallà.
Ho deixem coure un 10 o 12 minuts.
Hi tirem la nata líquida i ho deixem bullir tot junt uns 5 minuts.
Ara hi afegim la gelatina i ho anem remenant fins que es fongui.
Ho batem i ho deixem perquè es refredi en un plat gran o una safata.
Ho deixem tota la nit a la nevera.
Abans de servir el plat, ho remenem tot fins que ens quedi una pasta similar al paté.
Servim el plat amb unes torradetes i un toc d’oli d’all i julivert.

35min

Notes

Temps propiament de fer el plat (no incloc remollar el bacallà ni el temps de nevera).


Recepta de cuina de Brandada de bacallà

Brandada de bacallà.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

716 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!