Llengües de porc estofades amb bolets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Cinc llengües de porc de mida grossa
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Dues cebes tendres picolades
- Pebre negre en gra
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- Oli d'oliva
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Tres alls aixafats
- Julivert picolat
- Dues fulles de llorer
- Vi ranci
- Brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Una escorredora
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal, un grapat de grans de pebre negre,una branca d'api, i una fulla de llorer fem coure les llengües fins que estiguin tendres,i les reservem.
Quan les llengües ja són fredes, les tallem a trossos d'un dit de gruix i les reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els bolets salpebrats, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
A continuació en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva fregim: les cebes picolades, dos alls aixafats,i una fulla de llorer, i quan tot plegat ja està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi. Seguidament, afegim tres cullerots de brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull tot plegat uns dotze minuts.
A part, amb la batedora elèctrica, fem una picada amb: un all, julivert picolat, un grapat d'ametlles torrades, pa fregit i un raig de brou de pollastre.
Un cop feta la picada, l'afegim al a cassola juntament, amb els bolets i les llengües, deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts més, ho corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
La cuina dels estofats
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1108 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.