Platillo de cananes estofades amb carxofes i pèsols

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de cananes fresques
  • 500 grams de pèsols congelats
  • 600 grams de carxofes congelades
  • Aigua
  • Sal
  • Un ram de julivert
  • Oli d'oliva
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Tres alls pelats aixafats
  • Dues cebes tendres picolades
  • Una fulla de llorer
  • Un got de vi blanc

5 racions

Utensilis

Una cassola marinera de terrissa
Uns estalvis
Una cassola fonda metàl·lica
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb aigua, sal i un ram de julivert, bullirem les carxofes i els pèsols fins que estigui tot plegat cuit al "dente", ho refredarem a raig d'aixeta i ho reservarem.
Seguidament, netegem les cananes i les tallarem a rodanxes d'un dit d'ample i tot seguit les sofregirem a la cassola marinera amb un raig d'oli, les cebes picolades, els alls aixafats i la fulla de llorer.
Quan tot plegat veiem que està ben sofregit, afegirem tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, ho deixarem reduir, i seguidament afegirem quatre cullerots de fumet de peix,i deixarem que arrenqui el bull a foc baix fins que les cananes estiguin mig cuites, i tot seguit afegirem : les carxofes i els pèsols, corregirem de sal, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat fins que tot el conjunt estigui cuit al nostre gust, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta també la podem fer amb cananes congelades, que són més econòmiques.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

744 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!