Favetes estofades amb navalles

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de favetes congelades
  • Dos paquets de navalles fresques
  • Aigua
  • Sal
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Un ram de menta fresca
  • Un a ceba tendra
  • Dos alls laminats
  • Oli d'oliva
  • Vi ranci
  • Una fulla de llorer
  • Un ram de julivert
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)

5 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una cassola metàl·lica marinera
Uns estalvis
Un a paella gran
Una safata plana

Elaboració

En un cassó amb aigua, sal i un ram de julivert, escaldem les favetes fins que estiguin cuites al "dente", i tot seguit les escorrem i reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, obrim les navalles prèviament netejades a raig d'aixeta, i un cop obertes, els hi traiem les dues cloves i les reservem.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, una fulla de llorer i dos alls laminats. Quan tot plegat ja és ben fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim dos cullerots de brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull, i tot seguit afegim les favetes i les navalles, i ho deixarem coure tot plegat uns dotze minuts més, ho corregirem de sal, i hi afegirem un ram de menta fresca picolada pel damunt, i deixarem que s'acabi de coure uns cinc minuts, i ja ho tindrem llest per servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1050 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: