Favetes estofades amb navalles
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de favetes congelades
- Dos paquets de navalles fresques
- Aigua
- Sal
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un ram de menta fresca
- Un a ceba tendra
- Dos alls laminats
- Oli d'oliva
- Vi ranci
- Una fulla de llorer
- Un ram de julivert
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
5 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una cassola metàl·lica marinera
Uns estalvis
Un a paella gran
Una safata plana
Elaboració
En un cassó amb aigua, sal i un ram de julivert, escaldem les favetes fins que estiguin cuites al "dente", i tot seguit les escorrem i reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, obrim les navalles prèviament netejades a raig d'aixeta, i un cop obertes, els hi traiem les dues cloves i les reservem.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, una fulla de llorer i dos alls laminats. Quan tot plegat ja és ben fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim dos cullerots de brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull, i tot seguit afegim les favetes i les navalles, i ho deixarem coure tot plegat uns dotze minuts més, ho corregirem de sal, i hi afegirem un ram de menta fresca picolada pel damunt, i deixarem que s'acabi de coure uns cinc minuts, i ja ho tindrem llest per servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1153 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.