Mussaka d'albergínies amb tomàquets i pernil dolç, gratinada amb salsa Aurora

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Salsa Aurora [Veure recepta]
  • Cinc albergínies de mida mitjana
  • Sis tomàquets grans per amanida
  • Deu talls de pernil dolç tallats una mica gruixuts
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Formatge ratllat
  • Mantega

5 racions

Utensilis

Una safata refractària rectangular gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Dues espàtules planes metàl·liques
Una paella gran
Dues safates metàl·liques planes amb un paper de cuina

Elaboració

Primerament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, tallem les albergínies en tires a lo llarg, les salpebrem, les enfarinem i les fregim amb oli d'oliva, i tot seguit les reservem en una safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
A continuació, tallem els tomàquets en rodanxes, les salpebrem i les fregim en una paella amb oli d'oliva dos minuts per cada cara, i les reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
Tot seguit, escampem una mica de salsa Aurora per el fons de la safata refractària, i seguidament fiquem una capa d'albergínies, i al damunt una capa de tomàquets, ho cobrim amb els talls de pernil dolç, i tot seguit afegim una lleugera capa de salsa pel damunt, i tornem a fer una capa d'albergínies, tomàquets i pernil, i seguidament, ho cobrim amb salsa Aurora, escampem força formatge ratllat pel damunt, afegim unes nous de mantega, i ho posem en el forn, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 10min

Notes

Com ja he explicat algunes vegades, la salsa Aurora és una salsa beixamel amb un cullerot de sofregit de tomàquet afegit i ben remenat, fins aconseguir una salsa rosada.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3237 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: