Espinacs i patates bullides amb cues de lluç al forn, amb refregit d'alls tendres
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre cues de lluç de mida grossa
- 400 grams d'alls tendres frescos o congelats
- Sis patates de mida mitjana
- 600 grams d'espinacs congelats
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada Una fulla de llorer
- Aigua
- Vi blanc
- Un pot petit de carn de nyores
4 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
una aranya de filferro
Quatre plats plans de porcellana grans
una paella mitjana
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament pelem les patates, les tallem en rodelles d'un dit de gruix, i les reservem en un bol amb aigua freda.
A part, en una paella mitjana amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls tendres tallats en trossos regulars, i quan ja estan fregits, hi afegim una cullerada de carn de nyores i un cullerot de sofregit de tomàquet, i deixem que s'acabi de coure a foc baix, tot seguit hi afegim un raig de vi blanc, i deixem que redueixi, seguidament apaguem el foc, i ho reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, en una cassola fonda, posem: aigua, un polsim de sal, una branca d'api, mitja ceba pelada i una fulla de llorer, i deixem que arrenqui el bull, i tot seguit hi afegim les patates, i quan estan mig cuites, hi afegim els espinacs, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, i ho reservem.
A continuació, en una safata refractària posem les cues de lluç salpebrades, amb un raig d'oli d'oliva i un bon raig de vi blanc, i les enfornem a 180º, uns quinze minuts, fins que veiem que ja estan cuites al nostre gust, i les retirem del forn.
Seguidament, passarem a muntar els plats de la següent manera : un cop escorreguts els espinacs, fem un llit en el fondo dels quatre plats, i al damunt hi posem unes quantes patates, i tot seguit fiquem una cua de lluç a sobre i les cobrim amb el refregit d'alls tendres, i ja podrem servir els plats a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, si no és temps d'alls tendres naturals, també la podem fer amb alls tendres congelats.
Etiquetes: La meva cuina amb lluç Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2019 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.