Bacallà al forn amb gambes i alls confitats

Categoria:
Recepta per
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 talls de bacallà gruixuts i dessalats
  • 8 gambes petites
  • 1/4 de kg de patates grosses
  • 8 grans d’all
  • Oli d'oliva
  • Sal

4 racions

Elaboració

Agafem una safata per anar al forn i cobrim la superfície amb oli d’oliva; hi posem les patates tallades a rotllanes fines procurant que cobreixi el fons i afegiu-hi un polsim de sal.
Posem el bacallà damunt les patates (no cal posar-hi sal).

Per fer els alls confitats:

En un cassó no massa gros, hi posem oli d’oliva hi poc abans que comenci a bullir, el retirem del foc i hi tirem els grans d’all pelats.
Aquests alls s’han de bullir, i no pas de fregir, amb l’oli , de manera que quan veiem que l’oli gairebé no bull, l’acostarem de nou al foc el just perquè agafi la temperatura per tornar a bullir.
Quan veiem que els alls ja s’han confitat en l’oli (no gaire més de sis o set minuts bullint a poc a poc), els apartem.

Per acabar el plat:

Posem els alls confitats sobre el bacallà i patates, ho posem al forn fins que tot plegat estigui ben cuit, de 15 a 20 minuts. Cinc o set minuts abans hi posem les gambes.
Ja es pot servir.

30min


Recepta de cuina de Bacallà al forn amb gambes i alls confitats

Bacallà al forn amb gambes i alls confitats
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

745 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Elena Torrens Torrens diu:
te molt bon pinta, i si puc el faré aquets cap de setmana-
Jordi Garcia Miguel diu:
Está molt bo, ja ho veurás.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!