Bacallà al forn amb gambes i alls confitats

Categoria:
Recepta per
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 talls de bacallà gruixuts i dessalats
  • 8 gambes petites
  • 1/4 de kg de patates grosses
  • 8 grans d’all
  • Oli d'oliva
  • Sal

4 racions

Elaboració

Agafem una safata per anar al forn i cobrim la superfície amb oli d’oliva; hi posem les patates tallades a rotllanes fines procurant que cobreixi el fons i afegiu-hi un polsim de sal.
Posem el bacallà damunt les patates (no cal posar-hi sal).

Per fer els alls confitats:

En un cassó no massa gros, hi posem oli d’oliva hi poc abans que comenci a bullir, el retirem del foc i hi tirem els grans d’all pelats.
Aquests alls s’han de bullir, i no pas de fregir, amb l’oli , de manera que quan veiem que l’oli gairebé no bull, l’acostarem de nou al foc el just perquè agafi la temperatura per tornar a bullir.
Quan veiem que els alls ja s’han confitat en l’oli (no gaire més de sis o set minuts bullint a poc a poc), els apartem.

Per acabar el plat:

Posem els alls confitats sobre el bacallà i patates, ho posem al forn fins que tot plegat estigui ben cuit, de 15 a 20 minuts. Cinc o set minuts abans hi posem les gambes.
Ja es pot servir.

30min


Recepta de cuina de Bacallà al forn amb gambes i alls confitats

Bacallà al forn amb gambes i alls confitats
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

635 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Elena Torrens Torrens diu:
te molt bon pinta, i si puc el faré aquets cap de setmana-
Jordi Garcia Miguel diu:
Está molt bo, ja ho veurás.
Moisés de Tomás Rivas diu:
No és que tingui tant bona pinta com diu l'amiga Elena, però ja ho provaré jo (si pot ser el cap de setmana que vé) amb uns trossos de bona tonyina en lloc de gambetes punyetetes.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!