Bacallà al forn amb gambes i alls confitats
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern

Ingredients
- 4 talls de bacallà gruixuts i dessalats
- 8 gambes petites
- 1/4 de kg de patates grosses
- 8 grans d’all
- Oli d'oliva
- Sal
4 racions
Elaboració
Agafem una safata per anar al forn i cobrim la superfície amb oli d’oliva; hi posem les patates tallades a rotllanes fines procurant que cobreixi el fons i afegiu-hi un polsim de sal.
Posem el bacallà damunt les patates (no cal posar-hi sal).
Per fer els alls confitats:
En un cassó no massa gros, hi posem oli d’oliva hi poc abans que comenci a bullir, el retirem del foc i hi tirem els grans d’all pelats.
Aquests alls s’han de bullir, i no pas de fregir, amb l’oli , de manera que quan veiem que l’oli gairebé no bull, l’acostarem de nou al foc el just perquè agafi la temperatura per tornar a bullir.
Quan veiem que els alls ja s’han confitat en l’oli (no gaire més de sis o set minuts bullint a poc a poc), els apartem.
Per acabar el plat:
Posem els alls confitats sobre el bacallà i patates, ho posem al forn fins que tot plegat estigui ben cuit, de 15 a 20 minuts. Cinc o set minuts abans hi posem les gambes.
Ja es pot servir.
30min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2387 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies