Arròs caldós de cranc blau

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 crancs blaus
  • 1/2 kg de musclos nets
  • 200 g d'arròs bomba
  • 1 sípia que a la peixeteria ens netegen
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 1 l i mig de fumet
  • Oli d'oliva
  • Sal

2 racions

Elaboració

Posem un bon raig de l'oli en paella una mica fonda i, quan estigui ben calent, hi posem la sípia tallada a trossos petits.
Quan hagi agafat color, hi afegim els pebrots i la ceba, tot tallat ben petit.
Ho anem remenant i que vagi coent.
Piquem el gra d'all i julivert, i l'incorporem a la paella.
Agafem els crancs blaus i els hi treiem les pinces, les trossejarem i podrem obrir el cranc separant les dues cloves del cos. La clova superior conté una carn vermella, el "corall", que incorporarem a la paella. Les ganyes les rebutgem. Els cossos el partim o no, en funció del tamany del cranc.
Escalfem el fumet.
Continuem amb el foc viu i rossegem l'arròs a la paella.
Hi incorporem el fumet bullint, reservant-ne una mica per si en calgués més.
Durant tota la cocció, ha de mantenir-se el bull. Ho salpebrem.
Quan portem uns 7 minuts de cocció, hi incorporem els cossos dels crancs i les pinces partides.
Ho deixem bullir uns 5 minuts més. Hi incorporem el musclos i ho deixem coure fins que l'arròs estigui cuit i quedi caldós.

40min


Recepta de cuina de Arròs caldós de cranc blau
Arròs caldós de cranc blau.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3338 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: