Crema de musclos
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 1 kg de musclos frescos
- 1/2 litre de brou de peix
- 1 ceba petita
- 1 gra d'all
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de salsa de tomàquet o tomàquet fregit
- 100 ml de nata per cuinar
- Oli d'oliva
- Sal
4 racions
Elaboració
Netegem bé els musclos, amb l'ajuda d'un ganivet raspem la closca deixant-la el més neta possible, també els hi traiem les barbes tirant d'elles amb l'ajuda d'un ganivet cap al costat més fi i punxegut del musclo.
Quan els tinguem nets, els posem en una olla amb 2 dits d'aigua i la tapem; quan l'aigua comenci a bullir hi afegim els musclos, tapem i deixem uns minuts perquè els musclos s'obrin.
Retirem els musclos i deixem que es refredin, colem l'aigua que ens a quedat després d'obrir els musclos i la reservem.
Mentre se'ns refreden els musclos tallem la ceba i l'all finament, en una cassola aboquem una mica d'oli d'oliva i hi afegim l'all i la ceba i deixem que es vagin cuinant a foc baix.
Retirem la carn del musclo de la closca i la tallem ben petita (reservem uns quants musclos sense triturar), quan l'all i la ceba comencin a agafar color hi afegim la carn picada dels musclos, li afegim sal i tapem perquè suï i deixi anar la seva pròpia aigua, deixem un parell de minuts; destapem i hi afegim la farina, remenem i es forma una pasta, li aboquem a poc a poc el brou de peix i l'aigua resultant d'obrir els musclos que teníem reservada. Hi afegim també la salsa de tomàquet i deixem que bulli uns 10 minuts.
Ho triturem tot molt bé i ho colem si volem que ens quedi una crema molt més fina, hi afegim la nata i ho escalfem, finalment rectifiquem de sal i servim la crema ben calenta amb uns quants musclos sense triturar que tenim reservats.
1h

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
802 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies