Ànec estofat amb moniato i olives trencades
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un ànec de dos quilos (aproximadament)
- El fetge de l'ànec
- Dos moniatos mitjans
- 200 grams d'olives trencades (sense gust d'all)
- Oli d'oliva
- Llard de porc
- Brou de pollastre casolà
- Sofregit de tomàquet
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi ranci
- Una ceba picada
- Quatre alls pelats i aixafats
- Un grapat d'ametlles torrades
- Julivert
- Pa fregit
- Xocolata en pols
- Llorer
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una safata metàl·lica plana amb un paper de cuina
Una batedora elèctrica
Uns estalvis de vímet
Un pot de batedora
Elaboració
En una cassola de terrissa amb una cullerada de llard i un raig d'oli d'oliva, sofregim l'ànec tallat en trossos regulars salpebrats, juntament amb: la ceba, dos alls aixafats i una fulla de llorer, i quan l'ànec ja està mig sofregit, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Tot seguit, cobrim l'anec amb el brou de pollastre, posem el foc baix, i deixem que cogui fins que estigui gairebé cuit, amb la cassola tapada.
Mentre es va coent l'ànec, pelem els moniatos, els tallem en quadrats i els fregim en una paella amb oli d'oliva fins que estiguin daurats, i els posem en una safata amb un paper de cuina perquè deixin anar l'excés d'oli, i els reservem.
A part, en el mateix oli de fregir els moniatos, fregim mig fetge de l'ànec i el posem en el pot de la batedora juntament amb: una mica de julivert, un grapat d'ametlles torrades, un grapat de pa fregit, una cullerada de xocolata en pols, i un cullerot de brou de pollastre, passem la batedora elèctrica i ho reservem.
Qaun veiem que l'anec és gairebe cuit, el destapem i hi afegim la picada i les olives, ho remenem amb les nanses de la cassola, i deixem que cogui tot plegat a foc mitjà uns dotze minuts, ho corregim de sal, hi afegim els moniatos, i deixem que s'acabi de coure ums deu minuts més, i ja podem apagar el foc i deixar-ho reposar cinc minuts abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis.
2h
Etiquetes: La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1036 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.