Bolets en escabetx

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de barreja de bolets en conserva en pot de vidre
  • Vinagre de cava o de poma
  • Oli d'oliva
  • Brou de pollastre [Veure recepta]
  • Una ceba mitjana
  • Romaní
  • Farigola
  • Llorer
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Pebre negre en gra
  • Pebre vermell dolç
  • Quatre alls amb pell
  • Vi blanc

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa
Una paella gran
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli saltem els bolets escorreguts i salpebrats, fins que hagin deixat anar la seva aigua, i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba tallada a juliana juntament amb els alls amb pell i aixafats i un grapat de grans de pebre negre, fins que la ceba estigui ben fregida, i tot seguit hi afegim: una branca de romaní, un brot de farigola, i una fulla de llorer, deixem que es fregeixi tot plegat durant cinc minuts, i seguidament hi afegim mig got de vinagre, i mig got de vi blanc, deixem que redueixi, i tot seguit afegim una cullerada de pebre vermell i un cullerot de brou de pollastre, i deixem que cogui tot plegat a foc baix durant dotze minuts, hi afegim els bolets, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt durant deu minuts més, i ja els tindrem a punt per servir a taula.

45min

Notes

Aquesta recepta, com que la farem amb bolets en conserva, la podem fer durant tot l'any.
Aquesta recepta, tant ens pot servir per fer l'aperitiu, com a guarnició pel plat que vulguem, o com a primer plat amb unes mongetes del ganxet saltades.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

783 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: