Confitura de tomaca de l'àvia Malena

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos quilos de tomaques carnoses i dolces.
  • Sucre.
  • Una llimona.

Utensilis

Pots hermètics. Un bol de vidre.

Elaboració

Escaldarem les tomaques, per tal de pelar-les amb més facilitat.
Una vegada pelades, els hi treurem el suc i les llavors (opcional).
Les pesarem i afegirem la mateixa quantitat de sucre.
Les trinxarem. Encara que no quedin fines, també es bo de trobar trossets una vegada feta.
Hi posarem la raspadura d'una llimona, i el suc.
Ho posarem tot al foc, i ho deixarem que es vagi fent a foc lent, durant uns 35/40 minuts.
Tindrem els pots hermètics a punt, i la posarem dins una vegada freda, procurant que no hi quedi aire.
Es conserva molt bé durant temps, si els pots estan ben tancats.

1h

Notes

Les tomaques de l'estiu, són les millors per a fer aquesta confitura.
Queda deliciosa, i és una recepta molt antiga.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4973 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: