Bunyols de figa de la tia Tomasa

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Castelló
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de farina
  • 200 grams de sucre
  • Un sobre de llevat Royal
  • Un rovell d'ou
  • Un potet de sucre de vainilla
  • Un potet de essència de llimona
  • Un litre de llet sencera
  • Un raig d'oli d'oliva
  • Oli de Girasol
  • 600 grams de figues seques
  • Una copa de cassalla
  • Sucre per espolsar els bunyols un cop fregits

12 racions

Utensilis

Una aranya de filferro
Una paella fonda
Un bol de vidre gran
Una safata de cartró amb blonda
Una safata plana amb un paper de cuina
Un cassó gran
Una cullera de fusta

Elaboració

En un bol de vidre gran posem : la farina, el sucre, el llevat, el rovell d'ou, el sucre de vainilla, l'essència de llimona, un raig d'oli d'oliva i una copa de cassalla. La llet l'anem afegint poc a poc, fins aconseguir una pasta ni massa clara, ni massa espessa.
A part, agafem les figues, els hi traiem el peduncle i les tallem a trossos regulars. Seguidament, les escaldem amb aigua bullint, les escorrem i les afegim a la barreja, i ho deixem reposar unes dues hores, abans de fer els bunyols.
Passades les dues hores, posem oli de Girasol en una paella fonda, i quan l'oli és calent, amb l'ajut de dues culleres soperes, anem agafant pasta, i ho fregim en oli ben calent. Mentre es fregeixen els bunyols, els anem girant amb l'ajut de la aranya. Quan ja són daurats, els posem en una safata plana amb paper de cuina per treure l'excés d'oli i els espolsem amb sucre.
Tot seguit els posem en una safata de cartró amb blonda, i ja els podem servir a taula.
Si els podem menjar calents, millor.

1h

Notes

Aquests bunyols els vaig aprendre a fer quant tenia 12 anys de la ma de la tia Tomasa, originaria del poble castellonenc de Les Useres. A La Cava, en el delta de l'Ebre, fa uns quants anys aquests bunyols els anomenen Para cotes (per a jotes), i en els mossos que anaven per les cases a cantar les rondalles, els obsequiaven amb uns bunyols i un traguet de moscatell.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2608 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: