Sofraja de vedella amb pomes i nous
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Itàlia → Tot el païs
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Sis talls de Sofraja de 250 grams cadascun
- 200 grams de nous pelades
- Sis pomes Golden
- Oli d'oliva
- Farina
- Sal
- Ví negre a dojo
- Dues cebes
- Dues pastanagues
- Pebre negre en gra
- Sis alls pelats
- Sis tomàquets madurs
- Dues branques d'àpi
- Un pot de bolets variats
6 racions
Utensilis
Un atuell de plàstic fondo
Una cassola de terrissa gran
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Una cassola de terrissa gran
Elaboració
En un recipient fondo posem : els talls de sofraja salpebrats, la meitat de nous pelades, les pomes Golden pelades i tallades a trossos (només tres) les altres les reservem, dues cebes pelades i tallades a juliana, els alls pelats, l'api tallat, els tomàquets tallats i les pastanagues tallades.
Seguidament, afegim els grans de pebre negre, i ho cobrim amb ví negre, i ho deixem macerar 20 hores, abans de fer-ho. (un dia per altre).
El dia de fer-ho, agafem totes les verdures, i les posem a fregir en una cassola amb oli d'oliva.
A part, agafem els talls de sofraja, els enfarinem i els fregim en una paella amb oli d'oliva, i un cop fregits, els reservem. Un cop cuites les verdures, hi afegim aigua i deixem que coguin una estona més.
Després, passem la batedora elèctrica i ho passem pel colador xinès amb l'ajuda de la mateixa batedora, i ho posem en la cassola de terrissa on acabarem de fer la recepta.
Afegim els talls de sofraja i deixem que coguin a foc lent, fins que la carn estigui cuita. Seguidament, afegirem la resta de pomes i nous, el pot de bolets, i deixarem que cogui tot plegat fins que tot el conjunt estigui ben cuit, i ja ho podrem servir a taula.
2h
Notes
Aquesta recepta, l'anomeno Sofraga de vedella, que és com s'anomena a l'Ossobuco en català, encara que ja ens hem acostumat a demanar-la a la carnisseria, pel seu nom en Italià.( Ossobuco).
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1015 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...