Verat escabetxat

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Verat (la quantitat que desitgeu... 3 o 4 grossos)
  • Farina blanca
  • Oli
  • Sal
  • Pebre vermell
  • Pebre negre en gra
  • Una cabeça d'alls
  • Un bri de farigola
  • Llorer 5 o 6 fulles
  • Una ceba mitjana
  • 1/2 got de vinagre
  • 1 got d'aigua

Elaboració

Quan compreu els verats, us els feu tallar a rodanxes grosses o a trossos.
Un cop tingueu el peix net i escorregut, el passeu per la farina blanca i el fregiu. Reserveu-lo.
Canvieu l'oli i hi fregiu els alls, la ceba tallada a rals, el llorer, el pebre negre en gra, i la farigola. Sense deixar de remenar i quan la ceba estigui mig cuita (no massa) hi afegiu el vinagre; quan deixi de fer el soroll característic hi tireu l'aigua. Ha de bullir uns minuts, però, no més de 10.
Mentre, distribui el verat en una cassola o safata una mica fonda i l'espolseu amb una mica generosa de pebre vermell. Tot seguit hi tireu pel damunt el que heu fet bullir durant 10 minuts.

45min

Notes

Tingueu cura que la ceba no quedi massa cuita i penseu que l'escabetx, d'un dia per l'altre, és molt millor... De la mateixa manera es pot fer sardina escabetxada...


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2482 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Pepi Faure Julián diu:
Malgrat que l'escabetx de verat com de sardina es pot fer durant tot l'any, la millor època de fer-lo, es durant el mesos d'abril i maig, ja que es el temps bo d'aquests peixos....

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: