Pomes de "relleno"

Plat típic de la Festa Major d'Arenys de Munt el 11/11, Sant Martí

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

  • Mostra de " relleno " amb pomes del ciri .
  • 72 pomes del ciri

Per als taps:

  • 1 kg de carn magra de porc picada
  • 8 ous
  • 150 g de melindros
  • 250 g d’ametlles torrades
  • ½ barra de torró de Xixona
  • 1 culleradeta de sal
  • 4 cullerades soperes de sucre
  • 1 culleradeta rasa de canyella mòlta
  • 1 polset de nou moscada
  • 1 gotet de vi ranci
  • 1 gotet d’anís

Per a la picada:

  • 200 g de melindros
  • 150 g d’ametlles torrades
  • 4 preses de xocolata de desfer
  • ½ barra de torró de Xixona

Per posar a coure:

  • Oli de gira-sol
  • Llard
  • Canyella en branca
  • Pell de llimona
  • Sucre
  • Fer un brou amb les peles de les pomes, pela de llimona, canyella de branca i aproximadament uns 300 g de sucre.

24 racions

Elaboració

Es pelen les pomes, però també es poden fer sense pelar. Es fa un forat a l’ull de la poma amb un ganivet.
Es fa un brou amb les peles de les pomes (no cal totes), la pela d’una llimona, una branca de canyella i sucre.
Per l'elaboració dels taps: en una cassola s’hi posa la carn picada, els ous sense batre, els melindros ratllats, les ametlles torrades ratllades o picades, el torró de Xixona ratllat o esmicolat, la sal, el sucre, la canyella mòlta, el polset de nou moscada, el gotet de vi ranci i el gotet d’anís. El gotet de vi ranci i el gotet d’anís és opcional. Es fa una pasta espessa amb aquests ingredients.
Es posa la pasta al forat que s’ha fet a les pomes. Els taps, una vegada col·locats a les pomes, s’han de fregir en una paella amb oli de gira-sol i una cullerada de llard fins que quedin rossos. Per això es posaran les pomes de cap per avall.
Un cop fregits, es posen les pomes a la cassola amb el tap amunt. Per coure les pomes, s’omple la cassola amb dos dits de brou prèviament colat, una cullerada sopera de llard, ½ branca de canyella, una pela de llimona i s’empolvoren bé amb sucre. Es couen amb poc foc i tapades.
Quan comencen a ser cuites, s’hi tira per sobre la picada. Si convé, cal afegir-hi brou. S’ha de vigilar perquè no s’agafin.
Com més vegades s’escalfen, fent-les bullir en diferents ocasions, més bones són. Cal anar rectificant la dolçor afegint-hi sucre.
Si les pomes són verdes, necessiten coure més i més sucre.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4362 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Jordi Garcia Miguel diu:
Aquet plat amb pomes del " ciri " només es fa a Arenys de Munt per la Festa Major , el 11 de novembre , Sant Martí . La pome del ciri és poc productiva i estaba a punt de desapareixa , 2 ó 3 pagessos d'Arenys de Munt l'han recuperat. És una poma que aguanta molt sense desfesa doncs durant 4 ó 5 dies ha d'anar fent " xup-xup " uns 20 minuts cada dia
Oriol Montull Fruitós diu:
Es molt original, ara no se si la carn tant dolça m'agradaria. Una bona barreja. Bon profit per les festes de Sant Martí.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: