Ànec amb peres

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 ànec de 2 kg
  • 4-5 peres
  • 2 cebes
  • 1 tomata petita
  • 3/4 l de brou (o aigua)
  • 50 g de barreja de pinyons, avellanes, ametlles i nous
  • 1 galeta Maria
  • 1 copa de brandy
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva

4 racions

Elaboració

Demaneu a la carnisseria que us tallin l'ànec a trossos petits.
Primer de tot, es salpebren i s'enfarinen lleugerament (espolsant-ne la farina sobrant).
En una cassola amb un bon raig d'oli, es fregeixen fins que quedin ben rossos.
A continuació s'hi afegeix una copa d'un bon brandy, es flameja i es deixa reduir.
Tot seguit, es retiren els trossos d'ànec i es reserven. Es retira l'excés de greix de la cassola.
Aleshores, es prepara el sofregit amb la ceba tallada ben petita i la tomata. Es corregeix de sal (i un pols de sucre per eliminar l'acidesa de la tomata).
Quan el sofregit estigui al punt, es passa pel túrmix fins que quedi ben fi.
Es torna el sofregit a la cassola, i s'incorpora el brou (o aigua) bullint, diluint-ho bé fins que quedi una salsa ben fina.
A continuació, s'afegeix l'ànec procurant que quedi cobert per la salsa. I es deixa coure 10 minuts a foc fort, i després es redueix el foc al mínim per a què vagi fent "xup-xup" fins que l'ànec sigui tendre. (Unes dues hores aproximadament).
Mentrestant, es prepara una picada amb la barreja de fruits secs, i la galeta. (Si cal, per lligar-la una mica, afegir-hi alguna cullerada del brou).
S'afegeix la picada i les peres senceres a la cassola, i es deixa coure a foc baix fins que estiguin fetes (una mitja hora més).

2h 40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4168 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: