Crema de pèsols a la menta
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 600 grams de pèsols (poden ser congelats)
- 200 ml. de crema de llet
- 8 fulles de menta fresca
- Sal
- Pernil serrà i/o gambetes pelades (opcional)
4 racions
Elaboració
Bullim els pèsols just coberts per un dit d'aigua i una mica de sal al gust.
Un cop tendres reservem amb una mica del caldo sobrant, hi afegim les fulles de menta i passem per una batedora elèctrica fins que ens quedi ben fina la crema, afegim la nata líquida i deixem coure 2 minutets més. Si veieu que queda massa espès, hi podeu afegir una mica del caldo sobrant. Passeu per un colador xinès o bé un sedàs fi i ja ho teniu a punt per servir!
30min
Notes
En comptes de la nata líquida també es pot fer amb un tall de formatge de rulo de cabra, o bé amb formatgets, tot i que al meu parer llavors el gust varia i no queda tant suau.
Per presentar-ho ben coquetó queda molt bé un tall de pernil serrà premsat al foc entre dues paelles. (queda ben rígid i s'aguanta molt bé dret al mig del plat o bol, on es serveix). Les gambetes pelades saltejades també hi queden molt bones i no "enmascaren" el sabor del plat.
Serveix per totes les estacions doncs tant és bo fred com calentó.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3069 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.