Farcellets de col, farcits de gall d'índi, gratinats al forn
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Vuit fulles de col grans
- Aigua
- Sal
- Una ceba picolada
- Oli d'oliva
- Dos pits de gall d'índi, passats per la picadora
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Salsa beixamel,( està en les meves receptes)
- Formatge ratllat
- Farina
- Dos ous batuts
- Mantega
- Pebre negre en pols
- Ví blanc
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa, de mida individual.
Un drap de cotó, per embolicar els farcellets.
Elaboració
Primer de tot, posem les fulles de col a bullir, amb aigua i sal. Quan són cuites, les refredem en un bol amb aigua, i uns glaçons. Seguidament, les posem damunt el drap de cotó, i les retallem de forma rectangular, amb l'ajud d'un ganivet, i les reservem.
Seguidament, en una cassola amb oli d'oliva, posem a fregir el pit de gall d'índi, passat per la trinxadora,( això, demanem que ens ho facin a la polleria, que sempre queda més bé).
Quan és mig cuit, afegim la ceba picolada, i ho salpebrem. Quan tot el conjunt, és fregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, i mig got de ví blanc, i deixem que s'acabi de coure tot plegat. A continuacio, farcim les fulles de col amb aquesta farsa, com si fesim canalons, els passem per farina i l'ou batut, i els fregim en una paella amb oli d'oliva. Quan són rossets, els posem de dos en dos, en les cassoletes de terrissa. Tot seguit, els cobrim amb salsa beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat pel damunt, hi afegim una nou de mantega, perqué al gratinar-se, quedin més esponjosos, i ja els podrem servir a taula, amb un plat a sota, per no cremar-nos.
1h
Etiquetes:
La cuina dels farcellets de col
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1227 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.