Crema de pastanaga amb Shiro Miso i camallot
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 Pastanagues mitjanes
- 2 patates mitjanes
- 1 porro
- 2 grans d'all
- 1 ceba mitjana
- 1 litre de brou de carn
- 1 cullerada sopera de Shiro Miso
- 1 cullerada sopera de llavors de lli
- 2 rodanxes de camallot tallat a daus
- Sal i oli d'oliva
4 racions
Elaboració
Es pelen i es tallen a rodanxes les pastanagues. Es pelen i es tallen a cubs mitjans les patates. Es pela i es talla a rodanxes la part blanca del porro. Es pelen i es tallen a daus petitsa els alls. Es pela i es talla a daus la ceba.
En una olla, una mica fonda i ampla, se li posa una rajolí d'oli d'oliva i quan està calent es posa la ceba a sofregir amb un polsim de sal. Quan ha deixat part de la seva aigua, s'afegeix el porro i l'all. Es deixa que es vagi sofregint tot a foc mitjà/lent. Als cinc minuts, afagim la pastanaga i remenem. Als cinc minuts afegim la patata i tornem a remenar. Ho deixem tot que es vagi fent uns deu minuts remenant de tant en tant. Afegim el brou de carn i deixem que bulli tot uns vint minuts.
Treiem l'olla del foc i li passem la batedora fins que quedi la textura de crema. Afegim el Shiro Miso i tornem a passar la batedora i rectifiquem de sal.
En una paella posem un rajolí d'oli d'oliva i quan està calent afegim els daus de camallot i les llavors de lli.
Alternatives:
- En lloc de pastanaga: carbassa, nap o moniato.
- En lloc de camallot: botifarró, sobrassada, botifarra negre, bull negre o botifarra del bisbe.
- En lloc de llavors de lli: llavors de sèsam negre.
Alternativa vegetariana:
- En lloc de brou de carn: brou de verdures.
- En lloc de camallot: barreja de bolets.
Bon profit
1h
Notes
Emplatar:
en un plat fondo posar la crema i afegir per sobre el fregit de camallot amb llavors i una mica d'oli de fregit.

Etiquetes:
Camallot Crema Mallorca Pastanaga Tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1114 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.