Bledes a la crema gratinades

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres bledes grosses
  • Aigua
  • Sal
  • Mitja llimona
  • Mig litre de nata líquida per muntar
  • Nou moscada en pols
  • Mantega
  • 50 grams de formatge ratllat
  • 50 grams d'ametlles de granet
  • Maizena (si cal)

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una safata fonda, per anar al forn
Un batedor de varetes
Un ganivet petit
Una escorredora
Una espàtula de fusta
Una safata plana per anar al forn

Elaboració

Primerament, netegem les bledes i amb l'ajuda del ganivet petit, traiem tots el fils que hi han en els costats dels troncs.
Seguidament, els tallem a trossos regulars de quatre dits de llarg, i els posem a coure amb aigua, sal, i la mitja llimona.
Quan són cuits, els escorrem i els posem a la safata fonda, on acabarem de fer la recepta.
A part, en la safata plana, posem a torrar a 180º, les ametlles de granet, tot remenant amb una espàtula de fusta per tal que no es cremin. Quan són torrades, les reservem.
A continuació en un cassó mitjà, posem una mica de mantega, un grapat d'ametlles, la nata líquida tot remenant amb el batedor de varetes fins que veiem que està al nostre gust d'espessor. Corregim de sal i nou moscada, i si cal espessir-ho fiquem una mica de farina de blat amb una mica d'aigua freda. Tot seguit, afegim la salsa amb les bledes, ho remenem tot ben remenat, espolsem amb formatge ratllat pel damunt, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que veiem que és daurat, i ja ho podrem treure a taula en la mateixa safata.

40min

Notes

En aquesta recepta, també hi podem afegir panses, i la podem fer amb espinacs.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2353 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: