Carbassons farcits amb salsa de tomàquet
Ingredients
- 6 carbassons
- 200 g de carn picada (pot ser de porc, de vedella o barrejada)
- 1 ceba mitjana
- 2 dents d'all
- 4 branques de julivert
- 1 ou fresc
- 1 litre de tomàquet triturat sense les llavors
- Fulles de menta o herba sana
- Moraduix o orenga
- Formatge parmesà ratllat
- Sal, pebre negre
4 racions
Utensilis
Preferiblement, cassola de fang
Elaboració
Rentem els carbassons i els tallem les puntes. Els tallem en forma de got i els buidem deixant una base. La polpa l'anirem dipositant en un bol. Hi afegirem la carn picada i ho remenarem tot per tal que es barregi. Tallarem la ceba, els alls, el julivert tot molt fi i ho afegirem al farcit. Anirem remenant. Hi afegim l'ou fresc sencer i tornem a remenar. Li afegim sal i pebre negre.
En una cassola, preferiblement de fang, li posem el tomàquet triturat amb un polsim de sal i unes fulles de menta o herba sana. Procedim a farcir els gots de carbassó amb la barreja i els anem posant a la cassola procurant que la salsa de tomàquet cobreixi com a mínim la meitat dels gots.
Amb la cassola tapada, ho fem bullir a foc lent uns trenta minuts.
Per a servir-ho:
Posar tres o quatre gots de carbassó farcits en el plat amb una mica de salsa de tomàquet a la base, cobrir els gots amb un polsim de formatge parmesà i moraduix o orenga.
Bon profit.
1h
Etiquetes:
Carbassó
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1620 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.