“Platillo” de pollastre amb bolets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Empordà
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 pollastre
- 2 o 3 botifarres
- 200 gr. de bolets
- 1ceba
- 2 tomàquets madurs
- Ametlles torrades
- Pa
- Alls i julivert
- 1 got de vi ranci
- Oli d’oliva, sal i pebre
4 racions
Utensilis
Cassola
Elaboració
Talleu el pollastre a trossos més aviat petits. Salpebreu-lo i fregiu-lo en una cassola amb oli d’oliva. Un cop fet, reserveu-lo.
Dividiu les botifarres en 3 talls cadascuna, fregiu-les i reserveu-les. En el mateix oli, coeu els bolets també els reserveu. A continuació fregiu la ceba esmicolada i els tomàquets (o bé tomàquet fregit). Un cop fet el sofregit, poseu-hi el pollastre, les botifarres i els bolets. Afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir . Desprès poseu-hi aigua bullent , saleu-ho i tapeu-ho.
Mentrestant, prepareu la picada amb les ametlles, el pa fregit prèviament, l’all i el julivert i es desmarxa amb una mica d’aigua bullent. Afegiu la picada a la cassola un quartet d’hora abans de servir.
1h
Notes
Aquesta és la meva primera recepta que aporto, espero que us agradi.
Recepta popular empordanesa. Típic plat de Festa Major, es poden fer servir altres carns o barreges. Poden usar-se tota mena de bolets, també frescos o assecats.
Variant:
S’hi poden posar mandonguilles en lloc de botifarres (amb 100gr. de carn picada de vedella i 100 gr. de carn picada de porc, 1 ou, 200 gr. de molla de pa remullada amb llet, all i julivert, sal i pebre.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6723 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.