Delicies de pasta de full amb codonyat i crema pastissera

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Crema pastissera,( la podeu trobar a les meves receptes)
  • Dues capses de pasta de full de la Sirena
  • 200 grams de pinyons
  • 200 grams de sucre
  • 3 ous batuts
  • 300 grams de codonyat,( també podeu fer qualsevol de les receptes que hi han a receptes.cat)
  • Farina

6 racions

Utensilis

Safata plana, per anar al forn
Paper sulfuritzat
Una pala per cremar, o un bufador
Ganivet petit de serra
Una safata de cartró amb blonda, ( per servir a taula)
Un corró per estirar la pasta de full
Un pinzell
Una mànega pastissera amb un broc mitjà

Elaboració

Primerament, fem la crema pastissera tal com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem. Seguidament, espolsem el marbre de la cuina amb una mica de farina, i estirem la pasta de full, (només una mica perqué convé que ens puji).
Un cop estirada la pasta de full, amb l'ajud d'un ganivet, tallem sis rectangles de mida mitjana, els pintem amb ou batut, escampem uns quants pinyons pel damunt, ho espolsem amb sucre i ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full és torradeta.
Un cop el full és fred, amb un ganivet de serra petit, obrim per la meitat amb molt de compte que no es trenquin. Tot seguit, cobrim la base amb unes tires de codonyat, i amb l'ajud de la mànega pastissera fem una capa de crema. Seguidament, espolsem amb sucre la crema i la cremem amb l'ajud del bufador. Tot seguit, tapem amb la pasta de full amb pinyons, ho posem a la safata de cartró, i ja ho podrem servir a taula.

1h

Notes

El codonyat, en comptes de comprar-lo podeu fer qualsevol de les receptes que hi han penjades a receptes.cat. que són magnífiques.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1378 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: