Assortit de botifarres amb mongetes del ganxet

Categoria:
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 800 g de mongetes del ganxet
  • 4 botifarres negres no massa grans
  • 4 botifarres blanques no massa grans
  • 4 botifarres de roquefort no massa grans
  • 100 g de cansalada
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

4 racions

Elaboració

Per les mongetes del ganxet
-Primer pas, el remull: deixar-les entre 3 i 4 hores en aigua.
-Segon pas, la cocció: per cada quilo de mongetes tres litres d’aigua (sense sal). Deixar a foc fort, i quan bulli abaixar-lo el màxim possible, quan més baix millor, i sense remenar-ho. Deixar al foc entre tres i quatre hores amb l’olla tapada.
Quan faltin uns 25 minuts afegir-hi la sal, entre 15 o 20 gr. per quilo de mongeta.
-Tercer pas, reposar: un cop cuites no s’han d’escórrer, cal deixar-les covar en la seva aigua durant mitja hora o una hora.
Per les botifarres:
-En una paella, fregim la cansalada tallada a trossos petits i reservem l’oli que la cansalada ha deixat. Uns 5 minuts.
-Mentre es fan les mongetes i quan els hi falten 15 minuts per estar fetes. En una planxa, quan està molt calenta i posem un raig d’oli i les botifarres. Les anem girant sovint, fins que estiguin al nostra gust (una mica crues , molt fetes, … ). Són uns 10 o 15 minuts.

Per emplatar:

-En un plat posem les mongetes amb els trossos de cansalada i les amanim amb l’oli que hem reservat de fregir la cansalada. Al costat hi posem les tres botifarres.
-Ja es pot servir el plat.

4h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1833 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: