Crema de fonoll amb puré de patata i rovell d’ou
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Crema
Recepta per thermomix
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per la crema de fonoll:
- Un fonoll (bulb)
- Una ceba mitjana
- 2 ous de pagès.
- Un rajolí d'oli d'oliva
- Un polsim de sal
- Un polsim de pebre negre
- Aigua
Pel puré de patata:
- 300 g de patata pelada i neta
- 150 ml de llet sencera o semidesnatada
- 25 g de mantega
- Sal
- Nou moscada
- Pebre negre mòlt
2 racions
Utensilis
Batedora
Elaboració
Elaboració de la crema de fonoll :
-Posem oli d'oliva en el fons de l'olla. Hi posem la ceba tallada en juliana, mentre rentem el fonoll i el tallem a trossets petits (per evitar trobar-hi fils).
-Quan la ceba comenci a estar tova hi posem el fonoll. Hi donem un parell de voltes. Ho salpebrerem i hi afegim, aigua, la justa perquè ho cobreixi tot.
-Deixem que arrenqui el bull, llavors abaixem el foc i ho deixem coure 20 minuts. Passat aquest temps ho triturarem tot i rectificarem de sal i pebre.
Elaboració del puré de patata:
-Tallem a quadradets les patates ( pelades i netes ), i les tirem al vas del robot amb la papallona posada. Afegim la llet i la sal, tanquem el robot i programem 15 minuts, 90 graus i velocitat 1.
-Quan passi el temps, comprovem la cocció de les nostres patates, retirem la papallona del vas, i afegim la mantega, el pebre negre, la nou moscada i rectifiquem de sal.
Triturem durant 30 segons a velocitat 5. Ha de quedar un puré molt cremós i tirant a líquit.
Barreja crema de fonoll i puré de patata:
-En un bol gran barregem bé la crema de fonoll molt líquida i el puré de patata bastant líquid.
Per emplatar:
-Agafem un plat i tirem la barreja de crema de fonoll i puré de patata, un rovell d’ou i un raig d’oli d’oliva .
-Ja es pot servir
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2708 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.