Crema de llamàntol

Categoria:
Tipus de plat:
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 Llamàntols frescos.
  • 3 Pastanagues
  • 2 Cebes
  • 5 Tomaquets madurs
  • 2 Litres de fumet de peix
  • 1 dl de brandy
  • 3 dl de vi blanc sec
  • 1dl de crema de llet
  • Farigola, llaurer, julivert i pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Herbes comestibles per decorar.

4 racions

Elaboració

-Tallem el cap dels llamàntols en dues parts i la cua a rodanxes. Reservem en un bol els liquids del cap i el corall ( la part taronja).
-En una cassola de ferro colat , amb una mica d’oli, saltejem els llamàntols i els reservem.
-En el mateix oli fem un sofregit amb les pastanagues i les cebes tot tallat a quadrets petits. Són uns 15 o 20 minuts.
-Tirem a la cassola, el brandy i el vi blanc . Ho flamegem. Deixem que reduieixi.
-Hi tirem el fumet, els tomàquets tallats al trossos, els caps dels llamàntols, les herbes aromàtiques, la sal i el pebre. Ho deixem bullir uns 50 minuts. Ho passem pel colador xinès.
-Ho tornem a escalfar i hi afegim els liquids i el corall dels llamàmtols, la crema de llet, la carn dels llamàntols tallats a daus .
-Cal servir-ho molt calent amb unes herbes de decoració.

1h 20min


Recepta de cuina de Crema de llamàntol

Llamàntol del Mar del Nord.
per Jordi Garcia Miguel

Recepta de cuina de Crema de llamàntol

Crema de llamàntol per degustar-la.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1433 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!