Pastis Tatin de peres

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Pasta de full
  • 16 peres del tipus " blanquilla "
  • Sucre
  • Mantega
  • Gelatina de poma
  • Caramel líquid " Royal "

8 racions

Utensilis

Un motlle alt rodó, desmotllable
Una planxa del forn, amb paper sulfuritzat
Un estri per treure el cor de les fruites
Una espatula fina, metàl·ica
Un corró per estirar la pasta de full
Un pinzell
Un cassó petit
Una safata rodona,de porcellana

Elaboració

Primerament, pelem les peres, els hi traiem el cor amb l'estri adient, i les tallem en dues meitats.
Seguidament, untem tot el fons del motlle amb el caramel líquid, i tot seguit anem posant les peres dretes, fins a ompli el motlle (penseu que tenen de quedar ben apretadetes).
A continuació, espolsem el marbre de la cuina amb farina, i estirem la pasta de full.
Tot seguit, untem amb mantega totes les peres, les espolsem amb sucre, i amb la pasta de full, tapem tot el pastis. Anem arrugant la pasta de full per les voreres, i ho enfornem a 180º, durant 70 minuts.
Passat aquest temps, la traiem del forn i amb molta cura de no cremar-nos, la girem en la safata rodona, i la desmotllem.
Tot seguit, amb l'ajud de l'espatula metàl·lica fem com si la pentinessim, i la pintem amb la gelatina de poma, desfeta en un cassó al foc, amb l'ajud d'un pinzell.
Seguidament, ja la podrem treure a taula amb la safata de porcellana.

1h 10min

Notes

Aquest pastis, normalment es fa amb pomes, peró jo també la he fet amb peres, i també queda molt bona.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1344 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: