Paella d'arròs amb col-i-flor, cloïses i gambots

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre cullerots de marca per paelles ( ho trobareu a les meves receptes )
  • Fumet de peix ( el trobareu a les meves receptes )
  • Una col-i-flor petita
  • Deu gambots de mida mitjana
  • 500 grams de cloïses
  • 500 grams d'arròs
  • Oli d'oliva
  • Conyac
  • Tres cullerots de picada d'all, oli i julivert, feta amb la batedora elèctrica

4 racions

Utensilis

Una paellera per sis racions
Un plat de fusta per posar la paellera a reposar
Una paella gran
Una safata plana metal·lica
Un cassó mitja
Un colador fí

Elaboració

Primerament en un cassó, obrim les cloïses i tot just quan comencen a obrir-se, les retirem i les reservem. Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els gambots uns cinc minuts, els flamegem amb un raig de conyac, i els reservem.
A continuació, en una paellera per sis racions, fiquem quatre cullerots de marca per paelles i la col-i-flor tallada en botonets, i ho sofregim tot plegat.
Seguidament, afegim l'arròs i tres cullerots de picada, i seguim sofregint-ho.
A continuació, afegim el fumet de peix i el brou de les cloïses colat, fins l'alçada de les nanses, afegim les cloïses, i els gambots ben posats, corregim de sal i deixem coure en el foc deu minuts. Tot seguit, ho enfornem a 180º, fins que l'arròs és cuit. Ho retirem del forn, i ho deixem reposar cinc minuts, tapat amb un paper d'alumini. Tot seguit, ho destapem, ho fiquem damunt un plat de fusta, i ja ho podrem treure-ho a taula.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

717 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: